Ingredients

  • ½ kg. de morralla
  • 4 o 5 crancs
  • 4 o 5 galeres
  • Cloïsses
  • Clòtxines
  • 1 rape
  • Gambes
  • Oli d'oliva
  • 2 tomaques madures i ratllats
  • Safrà de bri
  • Espessidors (Maicena)
  • Sal
  • 4 dents d'alls

Elaboració

Es posa en una olla, 2 cullerades d'oli per persona, se sofrigen els alls picats, s'afig la tomaca, el cap del rap, els crancs, les galeres, i la morralla, s'afig l'aigua (1 got per persona), sal i safrà i es deixa coure 20 minutos aproximadament Es cola bé i s'afig el rap, es deixa coure uns 5 minuts.

I s'afigen les gambes i les clòtxines, es deixa coure molt poc i se li afig una cullerada de espessidor (maicena) diluïda en aigua. Es rectifica de sal.

Nota: les cloïsses cal tindre-les mig dia amb aigua i molta sal en la nevera perquè solten l'arena. I es bulliran a part. Si es vol afegir el caldo de les cloïsses al del peix haurà de colar-se amb un colador de tela.