Ingredients
- ½ kg. de morralla
- 4 o 5 crancs
- 4 o 5 galeres
- Cloïsses
- Clòtxines
- 1 rape
- Gambes
- Oli d'oliva
- 2 tomaques madures i ratllats
- Safrà de bri
- Espessidors (Maicena)
- Sal
- 4 dents d'alls
Elaboració
Es posa en una olla, 2 cullerades d'oli per persona, se sofrigen els alls picats, s'afig la tomaca, el cap del rap, els crancs, les galeres, i la morralla, s'afig l'aigua (1 got per persona), sal i safrà i es deixa coure 20 minutos aproximadament Es cola bé i s'afig el rap, es deixa coure uns 5 minuts.
I s'afigen les gambes i les clòtxines, es deixa coure molt poc i se li afig una cullerada de espessidor (maicena) diluïda en aigua. Es rectifica de sal.
Nota: les cloïsses cal tindre-les mig dia amb aigua i molta sal en la nevera perquè solten l'arena. I es bulliran a part. Si es vol afegir el caldo de les cloïsses al del peix haurà de colar-se amb un colador de tela.