Ingredients

  • 1/2 Kg. morralla i crancs
  • 4 escamarlans
  • 300 gr. emperador
  • 1 sépia
  • 12 cloïsses
  • 350 gr. fideus de fideuà
  • 1 ceba
  • 1 tomaca madura
  • 1 nyora
  • 4 o 5 grans d'all
  • Julivert
  • Safrà
  • Oli d'oliva
  • Aigua (1 bol de fideus = 2 bols d'aigua)

Elaboració

Per al caldo

Netegem i salem la morralla, la sofregim juntament amb els crancs i li afegim una picada amb els alls, la nyora i el julivert, li afegim l'aigua, el colorant i el salem.

Per a la fideuà

Sofregir una ceba, una tomaca madura ratllada, maregem els escamarlans i les reservem, sofregim la sépia tallada, l'emperador tallat i les cloïsses, així com els fideus i afegim el caldo, el tenim en el foc 20 minutos. Quan estiga a punt de consumir-se el caldo s'afigen els escamarlans.