Ingredients

  • 1 Kg. de farina de força
  • 4 ous
  • 350 gr de sucre
  • 125 gr de llevat fresc
  • 75 dl olie d'oliva
  • 200 ml d'aigua tèbia
  • Ratlladura d'una llima
  • Paper antigrassa

Elaboració

En un llibrell batre les clares a punt de nou, afegir les gemmes i la ratlladura de llima, mesclar-ho, afegir el sucre (glassé), la farina (tamisada) i la rentada (l'aigua tèbia amb el llevat rebutja).

Tèbiar l'oli per a anar untant les mans per a poder treballar la massa amb els punys.

La massa aquesta bona quan se solta de la bol i no es pega a les mans (recorda sempre que tocs la massa untar-te les mans d'oli)

Deixar reposar (4 o 5 hores) en un lloc templat, sense corrents d'aire, tapar amb unes estovalles.

Quan a doblegat la grandària i ixen pompes, ja aquesta bona.

Tallar quatre papers

Untar-se mans d'oli, fer la forma, deixar reposar en el paper, quan doblega grandària i fa pompes, pintar-les amb ou batut, empolvorar amb sucre fer dues corts en el centre i al forn.

Quan comences a pintar la mona encendre el forn a 160º-170º coure la mona 1/2 hora depenent del forn.

Quan aquesta orada i la punxes amb un escuradents i ix sec ja estan bones.