Ingredients
- 1 Kg. de farina de força
- 4 ous
- 350 gr de sucre
- 125 gr de llevat fresc
- 75 dl olie d'oliva
- 200 ml d'aigua tèbia
- Ratlladura d'una llima
- Paper antigrassa
Elaboració
En un llibrell batre les clares a punt de nou, afegir les gemmes i la ratlladura de llima, mesclar-ho, afegir el sucre (glassé), la farina (tamisada) i la rentada (l'aigua tèbia amb el llevat rebutja).
Tèbiar l'oli per a anar untant les mans per a poder treballar la massa amb els punys.
La massa aquesta bona quan se solta de la bol i no es pega a les mans (recorda sempre que tocs la massa untar-te les mans d'oli)
Deixar reposar (4 o 5 hores) en un lloc templat, sense corrents d'aire, tapar amb unes estovalles.
Quan a doblegat la grandària i ixen pompes, ja aquesta bona.
Tallar quatre papers
Untar-se mans d'oli, fer la forma, deixar reposar en el paper, quan doblega grandària i fa pompes, pintar-les amb ou batut, empolvorar amb sucre fer dues corts en el centre i al forn.
Quan comences a pintar la mona encendre el forn a 160º-170º coure la mona 1/2 hora depenent del forn.
Quan aquesta orada i la punxes amb un escuradents i ix sec ja estan bones.