Ingredients
- 2 kg. de ratjà
- 100 gr. d'ametles
- 2 o 3 rodanxes de pa dur
- All
- Ceba
- Julivert
- 1 fulla de llorer
- Nyora molta
- Pebre roig roig dolç
- Oli d'oliva
- Tomaca ratllada
- Creïlles xicotetes (pelades amb pelador perquè no rebenten)
- Picant (al gust)
Elaboració
Es talla la ratjà en trossos, la sofregim i la reservem, perquè es refrede i després no es desfaça.
A continuació sofregim la tomaca, la ceba, l'all i el julivert, quan ja està sofregit li posem les creïlles, i li afegim una mica d'aigua i una fulla de llorer.
Sofregim el pa i les ametles i es piquen juntament amb una cullerada menuda de pebre roig i una de nyora molta i es reserva.
Quan el guisat ja està fet, se serveix posant primer el guisat després la ratjà (freda) i per damunt li posem el picat de pa i ametles.