Ingredients

  • 2 kg. de ratjà
  • 100 gr. d'ametles
  • 2 o 3 rodanxes de pa dur
  • All
  • Ceba
  • Julivert
  • 1 fulla de llorer
  • Nyora molta
  • Pebre roig roig dolç
  • Oli d'oliva
  • Tomaca ratllada
  • Creïlles xicotetes (pelades amb pelador perquè no rebenten)
  • Picant (al gust)

Elaboració

Es talla la ratjà en trossos, la sofregim i la reservem, perquè es refrede i després no es desfaça.

A continuació sofregim la tomaca, la ceba, l'all i el julivert, quan ja està sofregit li posem les creïlles, i li afegim una mica d'aigua i una fulla de llorer.

Sofregim el pa i les ametles i es piquen juntament amb una cullerada menuda de pebre roig i una de nyora molta i es reserva.

Quan el guisat ja està fet, se serveix posant primer el guisat després la ratjà (freda) i per damunt li posem el picat de pa i ametles.