Ingredients
- 350gr. Llentilles
- ¼ de costelles de porc trossejades
- Pebre roig roig dolç
- Safrà
- 1 cabeça d'alls
- 1 xoriço
- Tacs de pernil serrà
- 4 Penques
- 3 fulles de col
- 1 creïlla o 2 si són xicotetes
- Napicol
- Chirivia
- Aigua
- Oli d'oliva
Elaboració
Posem les llentilles en remull la nit anterior i l'endemà llevem aqueixa aigua.
En una olla posem les llentilles amb l'aigua.
A part sofregim amb oli d'oliva, una ceba, les costelles, i la cabeça d'alls sencera, ho assaonem amb una culleradeta de pebre roig roig dolç, safrà i sal; després afegim tot a l'olla, inclòs l'oli.
En l'olla també afegim el xoriço a trossos i el pernil, així com també li afegim les penques, les fulles de col trossejades, el napicol i la chirivia.
També li posarem les creïlles trossejades perquè qualle el caldo.