Ingredients

  • 350gr. Llentilles
  • ¼ de costelles de porc trossejades
  • Pebre roig roig dolç
  • Safrà
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 xoriço
  • Tacs de pernil serrà
  • 4 Penques
  • 3 fulles de col
  • 1 creïlla o 2 si són xicotetes
  • Napicol
  • Chirivia
  • Aigua
  • Oli d'oliva

Elaboració

Posem les llentilles en remull la nit anterior i l'endemà llevem aqueixa aigua.

En una olla posem les llentilles amb l'aigua.

A part sofregim amb oli d'oliva, una ceba, les costelles, i la cabeça d'alls sencera, ho assaonem amb una culleradeta de pebre roig roig dolç, safrà i sal; després afegim tot a l'olla, inclòs l'oli.

En l'olla també afegim el xoriço a trossos i el pernil, així com també li afegim les penques, les fulles de col trossejades, el napicol i la chirivia.

També li posarem les creïlles trossejades perquè qualle el caldo.