Ingredients

  • Peix: 1 rata, 1 aranya, 1 rap, 1 verat, 1 sorell, 1 polp, 8 crancs, 8 galeres
  • 1 nyora
  • ½ cabeça d'alls
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Safrà
  • 1 pot de tomaca triturada
  • 400 gr. d'arròs
  • 2 litres d'aigua

Elaboració

Se sofrigen la nyora i els alls, i es reserven per a després picar-ho en el morter afegint-li la tomaca i el safrà.

Se sofrig el polp i una vegada sofregit s'afigen les galeres i els crancs, així com el peix. Li afegim el picat i se li remou tot, afegim l'aigua i deixem bullir mitja hora aproximadament.

Traiem el polp i tallem quatre potes del polp per a sofregir-les amb l'arròs en la paella.

En una paella sofregim l'arròs i el polp ja trossejat i se li afig el caldo colat del calder, i es deixa 20 min.

Per a servir el peix s'agafa mig got del caldo, 2 alls picats crus, es mescla i se li feta per damunt a la safata del peix.