Ingredients

  • 750 gr. de farina
  • 1 got d'oli
  • 1 got de cervesa
  • 1 kg. De bledes
  • 4 cebes
  • 3 llandes de tonyina
  • Sal

Elaboració

Preparació de la massa

Posar en un recipient un got d'oli, un de cervesa i la farina, mesclar tots els ingredients amb les mans fins que s'aconseguisca una massa dura.

Preparació de la verdura

Bullir un manoll de bledes, que anteriorment haurem tallat en trossos molt xicotets, durant una hora aproximadament. Quan la verdura estiga cuita, caldrà escórrer-la bé.

Al mateix temps trossejarem la ceba a taquitos molt xicotets i la fregirem amb una mica de sal en una paella.

Quan estiga daurada, la mesclarem amb la bleda fregint el combinat, una vegada llest el traiem en un recipient, introduirem les llandes de tonyina i els mesclem tot.

Seguidament agafarem un grapat de pasta ja pastada, i l'allisem amb un corró de fusta, agafarem dues cullerades del sofregit anterior i l'introduirem en el centre de la pasta. Donarem la volta a una de les parts de la massa i tallarem la vora amb un got fent la forma d'un ventall obert i punxarem en el centre del pastisset perquè no agafe aire.

Posarem tots els pastissets en una llanda i la introduirem en el forn durant mitja hora aproximadament a 175-180º.

Una vegada fora del forn, es trauen i quan estiguen frigen es podran menjar.