Punt d'origen i de destinació

Aquesta ruta també té com a punt de partida la Casa del Cocó, i com a destí el Parc de la Cometa. Pot realitzar-se en sentit contrari.

Ruta-03 Camí del Cocó, Garduix i Cometa

Descripció resumida

Aquesta ruta, que està senyalitzada en color blau, comença en el panell informatiu dels camins tradicionals que està situat en la part posterior de la Casa Museu del Cocó, situat mirant a aquest, prendrem el camí a la nostra dreta accedint a l'esplanada posterior al panell informatiu que conformava l'era, la creuem i ens endinsem en la sendera que disminueix per la pineda fins al final, on es divideix en tres. Nosaltres continuarem de front, ara per una pista que, al poc, deixem per un camí que ix a l'esquerra, planejem un tram i creuem un xicotet tàlveg per a continuar pel bosc d'un bancal d'ametlers pegats al marge. Continuem al costat del mur d'alguns habitatges fins a arribar a un camí més ample que, després d'un gir a l'esquerra, ens porta a una carretera asfaltada. En el següent encreuament continuarem per la dreta, ara al costat de la ruta R-2. A continuació prenem el camí de l'esquerra que descendeix al costat del mur d'una casa. Acaba l'asfalt i la nostra ruta continúa ara per la vora d'un banc d'oliveres fins al final del mateix on la sendera ascendeix fins a passar per davant de la Casa de Terrasala. En passar la casa prenem un camí a l'esquerra i després a la dreta que seguim fins a confluir, a la Casa de Fèlix, amb un altre camí asfaltat el qual seguim per l'esquerra. Planejem ara passem al costat de la Casa de Marcelino fins a arribar a un grup de casa on sale un camí cimentat a la dreta, el qual prenem fins a trobar-nos amb una ruta que ix a la nostra esquerra que ens porta a la llit del Barranc del Quisi el qual creuem i ascendim ara fins a Casa de L'Aljup. Una vegada en el camí asfaltat continuarem per la dreta en descens uns 500 metres fins a un encreuament on part un camí a la nostra esquerra el qual prenem seguint-lo fins a arribar al Parc de la Cometa.

 

Elements d'interés

Aquesta ruta creua la zona més agrícola en l'actualitat del terme de Calp, caminant a través d'ella podem gaudir del paisatge que va caracteritzar en temps passats tot el municipi de Calp, les seves collites de secà, les cases de camp tradicionals, com la de Terrasala i l'Aljub. Cal ressaltar l'encreuament del barranc, amb vegetació característica de riberes com a exemplars d'om, canyars, etc