Punt d'origen i de destinació

Aquesta ruta té caràcter circular, és a dir els punts d'origen i d'eixida són els mateixos, tenint com a destí intermedi l'alt de la Rosina. Encara que la descripció del recorregut està feta en un sentit de la marxa, el de les agulles del rellotge, es pot realitzar també en sentit contrari.

Ruta-05 Camí de l'ermita de S. Joan a la Rosina

Descripció resumida

Aquesta ruta està senyalitzada pel color verd, eixint per la carretera sota el panell d'informació dels camins tradicionals cap a la dreta, en direcció Nord. Continuem per la mateixa uns 500 metres fins a just abans d'un pont sobre el barranc, on hi ha un camí de terra que ix a la nostra esquerra. Alguna cosa més amunt hi ha una bifurcació, nosaltres continuem pel camí de l'esquerra. Arribem més endavant (uns 400 m.) a un encreuament on prenem de nou el camí de l'esquerra que, després d'una eixida, planeja en línia recta. Poc abans d'acabar la recta deixem aquest camí per una senda que ix a la nostra dreta i que comença a ascendir el vessant en fort pendent fins a situar-se prop d'una casa ja a la part alta del Tossal de la Rosina. Continuem pel camí que després es transforma en carretera asfaltada que, en direcció Aquest, buscarà la carretera, la qual prenem i seguim per la dreta en clar descens. En el següent encreuament també prenem el ramal dret fins a arribar a una entrada de camí amb cadena a la dreta pel qual seguirem la ruta. Continuant per aquesta pista, que després passa a estar asfaltada, l'asfalt, hi ha una bifurcació en la qual prenem de nou al Parc de la Cometa.

 

Elements d'interés 

Ermita de la Cometa, xicoteta capella que possiblement data de principis del segle XVI.

Riu-rau, aljubs i era que conformen el parc rural de la Cometa. Caseriu de la Cometa o Casses de Torrat, agrupació d'habitatges de caràcter agrícola que data del segle XVIII, com a innombrables elements arquitectònics de caràcter rural.

Magnífics habitatges del terme de Calp des de l'alt del Tossal de la Rosina.