​Punt d'origen i destinació

Com a origen prenem la Casa de Coló, i com a destí l'Ermita de S. Joam i Parc de la cometa. Es pot fer en direcció contrària.

Ruta 02. Camí del Cocó, Concentari i Cometa

Descripció resumida

Aquesta ruta, que està senyalitzada en color rosa, comença en el panell informatiu dels camins tradicionals que està situat en la part posterior de la casa museu del Cocó. Situats mirant a aquest, prendrem el camí a la nostra esquerra passant pel pou de les cases, descendim pel camí i després de passar per l'entrada de Jardí Botànic, en una bifurcació de camins, prendrem el de la dreta. Al poc creuem el barranc del Pou Roig i continuem ara en lleuger ascens fins a la pròxima bifurcació en la qual prenem el camí de la nostra dreta (camí de la Soliva), alguna cosa més endavant, de nou en una bifurcació, prenem el camí de la dreta el qual en descens ens porta a creuar de nou el barranc, alguna cosa més endavant prenem la pista de l'esquerra i al poc la deixem a la dreta una senda que ascendeix fins a una carretera la qual creuem i seguim de front. A la nostra dreta deixem la Casa del Cosentari. Nosaltres continuarem pel camí asfaltat deixant-lo de seguida per un camí a la dreta que ascendeix per una pineda, després va llaneando, per a posteriorment descendir una mica i després ascendir de nou fins a arribar a un carrer asfaltat, la qual seguirem en pujada, per a arribar a un encreuament on prendrem el camí asfaltat de davant, el qual seguirem, deixant un carrer a la nostra dreta i alguna cosa més endavant, en una primera bifurcació, prendrem el camí a la dreta i en la següent bifurcació prenem el camí a l'esquerra que descendeix i alguna cosa més endavant, en una primera bifurcació, prenem el camí a la dreta i en la següent bifurcació prenem el de l'esquerra que descendeix al costat del mur d'una casa. Acaba l'asfalt i la nostra ruta continua ara per la vora d'un bancal d'oliveres fins al final d'aquest, on la sendera ascendeix fins a passar per davant de la Casa de Terrasala. En passar la casa prenem un camí a l'esquerra que seguim fins a confluir, a la Casa de Fèlix, amb un altre camí asfaltat el qual seguim per l'esquerra, passem al costat de la Casa de Marcelino fins a arribar a un grup de cases on sale un camí cimentat a la dreta, el qual prenem fins a trobar-nos un ramal que ix a la nostra esquerra i que ens porta al llit del Barranc del Quisi, el qual creuem i ascendim ara fins a Cases de L'Aljup. Una vegada en el camí asfaltat, continuem per la dreta en descens uns 500 metres fins a un encreuament on part un camí a la nostra esquerra el qual prenem seguint-lo fins a arribar al Parc de la Cometa. 

Elements d'interés

En elements de la Soliva podem apreciar l'antiga conducció d'aigua amb les seues torres de pedra utilitzant com a sifons d'aquesta xarxa de proveïment que data de l'any 1928.

Aquesta ruta creua la zona més agrícola en l'actualitat del terme de Calp, caminant a través d'ella podem gaudir del paisatge que va caracteritzar en temps passats tot el municipi amb les seues collites de secà, les cases de camp tradicionals, com la del Cosentri, Terrasala o l'Aljub. Cal ressaltar l'encreuament de dos barrancs, amb vegetació característica de ribera, com a exemplars d'om, canyars etc.

 

Dades complementàries

Dificultat: aquesta ruta, sense tindre grans desnivells, té una dificultat mitjana a causa de la seua longitud i les diferents pujades i baixades que posseeix. Es combina el camí de terra amb la sendera i camí asfaltat.

Existeixen alguns encreuaments de carreteres asfaltades on cal prendre les precaucions pertinents.

Possiblement està ruta estiga a l'abast de xiquets a partir de 8 anys aproximadament