L’arròs és la estrella màxima de la gastronomia calpina. Segons conten els uelos li se va posar el nom de “Senyoret” perquè tot el marisc i peix amb el que es fa ja estava pelat, i així el senyoret no havia d' embrutar-se les mans.

*Recepta  per a 4 persones

Ingredients:

  • 1 kg. de morralla o peix “de sopa”
  • 250 gr de rap o calamarsets
  • 10 cloïsses
  • 8 cigales mitjanes
  • 8 gambes
  • 250 grams d’arròs
  • 1 tomaca
  • all i julivert

Preparació

Es posa a bullir la morralla amb deu cloïsses durant 45 minuts i els traiem de la cassola segons vagen obrint-se. Es cola el caldo i ja tenim la base de la “paella”.

Es sofregix la tomaca, all, julivert i rap o calamarsets, les cigales i les gambes (tot pelat). Es tira l’arròs, es sofregix al mateix temps i es posa el caldo i la carn de les cloïsses. Ho dixem bullir durant uns cinc minutos i dismiunïm el foc i deixem que bulli uns 15 minuts més. En total seran uns 20 minuts de cocció.