La Junta Rectora del parc natural del Penyal d´ Ifac s'ha reunit de nou després de més d'un any sense convocatòria. La trobada va servir com a primera presa de contacte dels integrants de la Junta, presidida per Guillermo Sendra, i formada per representants de la Generalitat Valenciana, amb el director de Mitjà Natural, Antoni Marzo, al capdavant, de l'Ajuntament, amb els regidors Ana Perles, Santos Pastor i Jan Van Parijs i tècnics municipals, així com representants de la Universitat d’ Alacant, d'associacions de protecció de la naturalesa, de la Federació d’ Esports de Muntanya i Escalada i de l'Associació Espanyola d'Ornitologia.

Dins de l'ordre del dia es van presentar les memòries de gestió de 2014 i 2015, que estableixen el nombre de visitants en 122.264 en 2014 i 115.417 visitants en 2015. A més el document assenyala que el Penyal d´ Ifac acull de nou una parella de falcó pelegrí en la cara nord del penyal després que no es tinguera constància de la presència d'aquesta espècie en Ifac i que també tornen a nidificar en el parc exemplars de cormorán moñudo.

El Director General del Medi Natural, Antoni Marzo, va assenyalar que les obres de reparació de la senda d'accés al cim ja han començat amb un termini d'execució de tres mesos i un cost proper als 60.000 euros. Les obres s'inicien amb la pujada de materials i col·locació de senyalització i amb la instal·lació de les vies de vida que permetran treballar amb seguretat.

A més en la reunió es van exposar altres assumptes com la creació en les instal·lacions del parc d'una oficina d'informació turística, l'adequació de la zona d'aparcament en l'accés al parc per part de l'Ajuntament o la incorporació del MARQ a la Junta Rectora. També es va anunciar que el parc continua sense director-conservador ja que la plaça de moment s'ha declarat deserta.

Imatge