Imatge

Calp inicia demà dimecres les festes patronals en Honor a la Mare de Dèu de les Neus organitzades per la Comissió de Festes de 2024 i l'Ajuntament de Calp.

El dia de demà arrancarà amb el bombardeig aeri d'anunci de festes i volteig de campanes i ja a la vesprada els festers es reuniran en la plaça de l'Arc de Sant Martí per a realitzar l'Entrada de la Murta pels carrers del barri antic fins a arribar a la plaça Miguel Roselló. Allí la reines i el rei infantil de les festes realitzaran des del balcó de l'Ajuntament la "*Crida a la *festa" i es procedirà a l'encesa de llums. A la nit la plaça Major acollirà l'actuació de l'orquestra “La Festa”.

El dijous 1 d'agost se celebrarà el "Dia del Fadrí" en el qual els joves festers prendran l'Ajuntament i es produirà el canvi de "vara de comandament" pels festers de 2006 que governaran els carrers del municipi per un dia. Al mig dia tindrà lloc una “globotà” al carrer Llibertat i cucanyes en el carrer de Fora, a la vesprada el parc de la Creativitat acollirà aquajocs i festa de l'espuma per als més xicotets. Ja a la nit està prevista l'actuació de l'orquestra "Carnavalia" en la plaça Major.

El divendres 2 d'agost s'institueix el "Dia del Xiquet" amb diverses activitats destinades als més xicotets, així hi haurà despertà infantil, aqua-jocs en el Parc de la Creativitat i ja a la vesprada se celebraran els tradicionals musicals en la plaça Major, l'infantil “La rosa encantada" a les 19 hores i el general "Los 40 principales" a les 22.45 hores, a les 1 hores “Nit DJ” en la plaça Major.

El dissabte 3 d'agost, se celebrarà “El Dia de les Comissions” amb mini-disc en la plaça del Mosquit i cucanyes i xaranga en el carrer de Fora al matí, a més d'una paella gegant al carrer Conde d'Altea, a la vesprada festa de l'aigua en la plaça Major i i a la nit està prevista l'actuació de l'orquestra “Seven Crashers” en la plaça Major.

El diumenge 4 d'agost vespra de la festa gran, a les 20 hores se celebrarà una cercavila que servirà per a recollir a les reines i membres de la Comissió de Festes de 2024 per a concentrar-se davant l'Ajuntament per a assistir a l'església Parroquial on se celebrarà l'Ofrena de Flores a la Mare de Dèu de les Neus. Ja a la nit es dispararà una gran mascletá nocturna a càrrec de la Pirotécnia Caballer i després actuarà l'Orquestra Montecarlo en la plaça Major.

El dilluns 5, festivitat de la Mare de Dèu de les Neus, Patrona de Calp, els actes s'iniciaran amb un bombardeig aeri i una cercavila de la Comissió. A les 13.00 hores es dispararà una mascletá en la plaça Major. A les 19:30 hores està prevista la missa en honor a la patrona a l'església parroquial  de les Neus i en finalitzar se celebrarà la processó que recorrerà els carrers del nuclii antic  al qual seguirà el conegut Castell a la Mar organitzat per la Regidoria de Festes, un castell de focs artificials “aero-aquàtic" que es dispara des de l'espigó de la platja de l'Arenal-Bol. A les 00.30 hores la plaça Major tornarà a ser el centre de reunió amb l'actuació de l'orquestra “La Tribu”.

El dimarts 6 d'agost, Dia de San Salvador hi haurà, “despertá" infantil i se celebrarà la tradicional partida de pilota valenciana al carrer García Ortiz. I ja a la vesprada els festers i autoritats es traslladaran a l'ermita de San Salvador on està previst celebrar la tradicional missa en honor a San Salvador. A continuació se servirà un aperitiu popular .

Del 6 al 12 d'agost se celebraran els tradicionals “Bous al *arrer” al carrer Conde d'Altea amb sessions de vesprada i nit organitzades per la Associació Festera Bous al Carrer. I el diumenge 11 d'agost se celebrarà la gran cavalcada amb desfilada de carrosses des del carrer Benissa fins a la plaça Colón.

 I la fi de festa el posaran els concerts gratuïts del 14 i 15 d'agost amb el Calp Pop Festival. El 14 d'agost a partir de les 21 hores serà nit remember amb DJ Kofy, DJ Raúl Platero, Grup Double Visió, DJ Chimo Bayo i DJ Vicente Buitrón. I el 15 d'agost a partir de les 21 hores actuació de DJ Sifo, Mikel Erentxun, Els Rebeldes i DJ Joan K-Zu. Aquests concerts se celebren en el Parc de la Creativitat i són gratuïts.