El servei de salvament i socorrisme de les platges de Calp, prestat per l'empresa concessionària Eulen, arranca aquest divendres la temporada estival. D'aquesta manera, des de divendres i fins al 14 de juny i del 16 al 30 de setembre les platges de Calp comptaran diàriament amb 21 socorristes per cobrir 14 posicions, mentre que entre el 15 de juny i el 30 de setembre el servei comptarà amb 35 persones en l'operatiu diari, entre socorristes, coordinador, caps de platja, patrons i personal sanitari.

Pel que fa a l'horari, fins al 15 de juny i entre el 16 i el 30 de setembre serà de 11 a 19 hores i del 15 de juny al 15 de setembre serà de 10:30 hores a 20 hores. En temporada alta el servei cobreix les platges de Calalga, Fossa, Racó, Cantal Roig, Morelló, Arenal-Bol i Puerto Blanco, i les embarcacions queden situades a la Fossa i Arenal-Bol. La posició fixa de l'ambulància es troba en Cantal-Roig, un punt intermedi entre les dues grans platges del municipi.
Quant a l'equipament, les platges de s'Arenal-Bol, La Fossa, Port Blanc i Cantal Roig i les cales Calalga i el Racó disposen de lavabos, les platges de sorra disposen a més de rentapeus i passarel·les, i totes compten amb papereres, fins i tot les d'Arenal-Bol i la Fossa compten amb àrea de jocs infantils, àrees esportives, plataformes inflables, hamaques i patins.
Calp compta amb 13 quilòmetres de litoral en el qual les àmplies platges d'arena fina conviuen amb les cales escarpades i intimes, a més les dues grans platges, Arenal-Bol i La Fossa, compten amb sengles àrees de platja accessible, que entren en funcionament el 15 de juny, en les quals les persones amb discapacitat poden gaudir de la platja sense dificultats a través de cadires amfíbies i personal d'ajuda capacitat.
La Bandera Blava torna a onejar aquest any a les platges de l'Arenal-Bol, La Fossa i Cantal Roig. I per completar l'atenció al visitant durant la temporada estival s'estableixen dos punts d'informació turística en els passejos marítims per tal de poder oferir informació actualitzada sobre l'oferta turística, cultural i d'oci del municipi.
El regidor de platges, Jan Van Parijs, ha afegit que "a més tots els departaments i serveis implicats en la gestió de les platges (departaments municipals de Platges i Medi Ambient, servei de socorrisme, Policia local, la mercantil concessionària de les hamaques i para-sols , etc.) establiran un protocol per vigilar i controlar la presència de meduses, i la proliferació de la venda ambulant i els massatges il·legals a les platges ".
Imatge