Imatge

Calp ha inaugurat aquest matí l'exposició “3.000 anys de cultura del vi Alacant” que el Consell Regulador de la DOP porta itinerant per les principals ciutats de la província. En aquest cas, per a l'exposició de Calp s'ha triat situar-la al costat de l'important jaciment dels Banys de la Reina, que acullen una vila romana del segle IV d. C.

 

El regidor de Turisme de Calp, Paco Avargues, la de Cultura, Pilar Cabrera, altres membres de la corporació municipal junt amb el president del Consell DOP Vins Alacant, José Juan Reus, el director General de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, David Torres, i els representants de la Fundació Cajamar, han obert l'exposició. Els han acompanyat també representants del Museu Arqueològic Provincial, MARQ, associacions d'hostaleria de la ciutat en una visita guiada a l'exposició.

 

Han pogut contemplar el conjunt d'il·lustracions que Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erra Gálvez han creat per a recrear la gran història d'aquest segell de qualitat, Alacant, una de les marques de vi més antigues del món i el conjunt de valors que atresora.

 

Amb l'ocasió de la visita a Calp s'ha creat fins i tot una nova gràfica que recrea el mosaic de la Domus Rotunda que es troba en el jaciment i que utilitza la vinya, les arracades i altres elements de la cultura romana del vi, que s'elaborava des de fa segles a l'entorn d'aquesta extraordinària Vila d'Ifac.