Les banderes blaves ja onegen en les platges de Calp, en concret en les tres platges que han obtingut aquest guardó: Arenal-Bol, Cantal Roig i la Fossa, aquesta última platja porta 32 anys consecutius obtenint aquest distintiu i és una de les poques platges que existeixen que ha mantingut durant tant temps i de forma continuada aquest distintiu de qualitat.

Les platges distingides amb la bandera blava tenen acreditada la informació ambiental, ofereixen als usuaris informació actualitzada sobre la qualitat de l'aigua de bany, i ha de ser accessible a tot el que la sol·licite amb facilitat, compleixen, a més, amb els requisits i estàndards de qualitat d'aigua excel·lent, manté els nivells de seguretat i serveis i està gestionada complint amb tots els requisits ambientals que se'ls exigeix.

El regidor de Turisme i Platges i Medi ambient, Jan Van Parijs, acompanyat pels tècnics del Departament han hissat la bandera en les platges, enguany l'encarregat d'hissar el distintiu ha sigut el tècnic Juan Antonio Andrés, tècnic de platges en els últims 40 anys, artífex de la gestió de les banderes blaves, que es jubila en breu. El regidor, Jan Van Parijs, ha afirmat “el treball i la gran labor de tots els treballadors municipals que gestionen les platges durant tot l'any dóna magnífics resultats per al municipi i enguany hem obtingut aquests guardons que acrediten el nostre gran tresor natural i turístic que són les platges. Un reclam de gran qualitat per als quals ens visiten”.

Imatge