La regata Calp-Formentera-Calp, coneguda com a Trofeu Penyal de Ifac, arranca aquest dijous des d'aigües calpines. Es tracta de la regata principal del Real Club Nàutic de Calp, creada en 1989 a instàncies d'un grup d'amics, tots ells de socis del club i des de fa tretze anys, forma part del prestigiós grup de regates del Campionat d'Espanya d'Altura de Creuers. La bellesa del recorregut, la sana competitivitat esportiva i la singularitat de les aigües converteixen aquesta regata en una oportunitat única per a solcar el Mediterrani.

La competició partirà des de Calp el dijous, dia 2 de juny, rumb a Formentera. El divendres els participants gaudiran d'una jornada de descans i d'un sopar oferit pel Real Club Nàutic de Calp que donarà pas al lliurament de premis de la primera prova. L'endemà començarà la segona etapa de retorn al port de Calp. El lliurament de trofeus se celebrarà amb una gran sopa el dia 11 de juny en les instal·lacions del Real Club Nàutic de Calp.

Amb el pas de cadascuna de les edicions, s'ha anat incrementant l'interès en la seua participació, convertint-se en una cita indispensable per als amants de la vela i gràcies al gran nombre de participants, és avui una de les proves més importants del circuit nacional de creuers. En aquesta edició prengueren l'eixida 50 embarcacions, la qual cosa significa més de 350 tripulants, que van triar aquest esdeveniment esportiu pel seu recorregut i la forma de celebrar aquesta regata en dues proves.

El Real Club Nàutic de Calp, organitzador de la regata, és una entitat sense ànim de lucre que té com a fi la promoció dels esports nàutics. Per a açò aquesta entitat realitza diferents activitats en l'Escola de vela a més de l'organització de regates, jornades nàutiques i grans esdeveniments nacionals i internacionals. El Club Nàutic de Calp es va fundar al juny del 1976 amb l'ànim de crear una zona que facilitara la pràctica dels esports nàutics. El Club gaudeix d'unes instal·lacions amb 264 amarres conforme a la concessió de data 11 de Julio de 2.002. Aquesta concessió es va atorgar per a un termini de 30 anys. El Real Club Nàutic Calp, presidit per José Mas, té una àmplia experiència en l'organització de tot tipus d'esdeveniments, tant a nivell nacional com a internacional. El Trofeu Penyal de Ifach és la seua regata principal  i sens dubte és una oportunitat única per a solcar les aigües de Calp en una competició singular.

Imatge