Des d'ahir les platges de Calp ja estan preparades per a la temporada estival, s'han engegat els serveis de salvament i socorrisme, s'han obert les platges adaptades i s'han instal·lat els lavabos ecològics, tot el litoral es troba abalisat i els banyistes ja poden gaudir dels serveis lúdics de la platja.

Fins al 15 de setembre l'empresa adjudicatària del servei de salvament i socorrisme engega un operatiu que compta amb 22 socorristes en horari d'11 a 19 hores en set punts del litoral calpí, en concret en Puerto Blanco, Arenal, Morelló, Cantal Roig, La Fossa, Calalga i Racó. S'habiliten sis postes de socorro i servei d'ambulància per a platges, a més es disposarà en cada platja d'un turisme, un 4x4, 4 bicicletes i un caiac per a realitzar les labors de vigilància.

També es va iniciar ahir el servei de platja adaptada, les dues principals platges del municipi de Calp, la de la Fossa i la de l'Arenal-Bol, comptaran amb àrees diferenciades de bany, especialment dotades per a atendre les necessitats de persones amb problemes de mobilitat, persones d'edat avançada, i persones amb visió reduïda. Aquests punts de platja accessible es situen en la Fossa a l'altura del carrer Llevant i en la platja de l'Arenal-Bol a l'altura del carrer Holanda.

Aquestes àrees estan dotades de cadires i crosses amfíbies, banys adaptats, zona de dutxes i vestuari, i a més dos socorristes atenen i acompanyen als usuaris del servei. Aquests punts accessibles estan en servei de dilluns a diumenge, des de les 11:00 fins a les 19:00 hores i expliquen en els voltants amb aparcaments reservats. A més a les persones majors que utilitzen aquest servei i no compten amb targeta d'aparcament de minusvàlids se'ls ofereix la possibilitat d'aparcar en la zona reservada o mentre gaudeixen del bany en el punt accessible.

El Departament de Platges ha instal·lat ja un total de 14 lavabos ecològics al llarg de les diferents platges i cales del municipi que oferiran servei durant la temporada estival. Durant tot l'any s'instal·la una condícia en la Fossa i un altre en la platja de l'Arenal-Bol, ara la Fossa comptarà amb cinc lavabos, un d'ells adaptat, i la platja de l'Arenal Bol comptarà amb cinc lavabos, un d'ells també adaptat, i s'han instal·lat lavabos també en Calaga, Racó, Cantal Roig i Puerto Blanco. A aquests se sumen els localitzats en els punts accessibles que són d'ús exclusiu per als usuaris d'aquest servei.

A més les dues grans platges, Arenal i Bol compten amb servei de lloguer de patins i caiacs i plataforma flotant de jocs, i en la Fossa a més es lloguen motos aquàtiques.

Imatge
  • Arranca la Temporada en Les Platges de Calp