Rutes Submarinisme - Figuereta

En el sempre espectacular marc del penyal d’ifach, pròxims al seu punt més sortint, coneguda com la Figuereta, ens submergim per a gaudir d'una excel·lent immersió. Fondegem en la cara sud de la punta, on hi ha una profunditat d'uns -16m. Les parets submergides estan entapissades d'anemone incrustant groga, abundant també diferents tipus d'esponges, poríferos filtradors que aprofiten de l'aigua l'oxigen i elements nutritius que aquesta transporta, així com l'anemone comuna, assídua d'aigües mogudes.

Seguint la paret que deixarem a la nostra esquerra i procurant no guanyar molta profunditat, advertirem de seguida un sortint rocós en forma de noray, i que ens servirà com a indicació del punt pel qual hem de passar, trobant-nos a -7m amb un estret corredor o congost pel qual accedim a una zona més profunda, que s'endinsa cap a la mar i que es troba esguitada de roques que donen allotjament a grans congres, polps i altres espècies bentòniques.

Una d'aquestes grans pedres, sobre els -27m, es troba profusament coberta de la vistosa i rara gorgonia Paramuricea clavata, animals filtrants que disposats en forma de ventalls es col·loquen perpendiculars al corrent, de la qual obtenen nutrients. Podem anar observant aquest fons fins que l'aire o la deco ens indique el moment de començar el retorn, que farem seguint la paret que deixarem ara a la nostra dreta, i sobre la qual ascendirem una mica per a anar damunt del vessant que forma i en la qual destaca la presència de cerianthus. Seguint l'avanç arribem novament al corredor i, procurant no tornar a descendir de la seua profunditat tornem fins a l'altura de l'embarcació per a fer la parada de seguretat.