Rutes Submarinisme - La Bodega

Eixint des del port de Calp en direcció al morro de Toix, quan ens trobem enfront de la cala Gasparet arribem a aquest nou punt d'immersió. Es tracta d'una barra rocosa enterament submergida amb el punt mes alt a -17mts i la part més profunda sobre -27mts.

Descendirem pel cap i des del vèrtex d'aquesta formació muntanyenca ens deixem caure pel seu vessant cap al seu vessant sud. De seguida trobarem una curiosa ambientació de cofres, barriques, àmfores i una estàtua que transportaran la nostra imaginació a una suggeridora estampa de reminiscències clàssiques. Val la pena recórrer aquest curiós escenari per a continuar després avançant en rumb E seguint la paret de la barra, que quedarà a la nostra esquerra.

La barra descansa en un fons arenós, ja sobre els -26mts, per la qual cosa l'interessant és no separar-se d'ella mentre anem revisant la ingent quantitat de buits i quiebros en la pedra que sempre acullen vida, ja siga els reservats polps eternament parapetats després de la seua barricada de xicotetes petxines i pedres, ja les sempre cridaneres llagostes que es delaten per mostrar les seues llargues antenes i que troben aquest fons un lloc sempre còmode, ja que donada la considerable profunditat, l'aigua està habitualment fresca.

En algun moment de la immersió podrem tindre l'ocasió d'acostar-nos a unes gàbies submergides que alberguen botelles de vi, que experimenten ací un peculiar i exclusiu envelliment, i que tal vegada podem fins i tot assaborir en finalitzar la immersió. Durant el recorregut serà incessant l'anar i vindre de núvols de peixos que com les castanyoles abunden per onsevulla. També és freqüent la trobada amb cardúmens de sards i salpas així com amb exemplars de grisos i serrans, més territorials.

La barra es troba profusament entapissada d'algues i alguna xicoteta gorgonia testifica l'eventual presència de corrents en aquesta zona. Caldrà anar pendent del manòmetre i de l'ordinador per a planificar el recorregut i poder començar l'ascens i en el seu cas efectuar còmodament la parada en el punt d'inici.