El Morro de Toix és la terminació en el mar de la Serra de Bèrnia, i la delimitació natural de les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa.

Des de la cara nord, observem una bella panoràmica del municipi de Calp, així com de la badia de Moraira, la Cimera de el Sol de Benitatxell, el Parc Natural del Montgó, i fins i tot en dies clars, l'illa d'Eivissa.

Per la cara sud, observem el Port Esportiu Marina Greenwich, la bella ciutat d'Altea, i els gratacels de la propera ciutat de Benidorm. A l'interior, apreciem el Puig Campana, la serra de l'Ponoig i els hivernacles de Callosa d'en Sarrià.

Per arribar a la zona de pàrquing on comença la pujada al Mirador de Toix, es pot arribar o bé per la carretera N-332, accedint a la urbanització Maryvilla, o mitjançant la pujada pels laberíntics carreteres de la urbanització Maryvilla des de Purto Blanco .

El punt on deixarem el nostre vehicle és el següent: 

Aparcament vehicles

En dies concorreguts, potser calgui aparcar el nostre vehicle abans, ja que l'espai per deixar els vehicles és prou petit i estret. 

Des d'aquest punt, pujarem uns 10 minuts caminant, i arribarem a el conegut Mirador de Toix. Podem continuar caminant cap a les antenes, el que ens portaria uns 20 minuts més. És una senda lineal, sense cap dificultat, més que la costa inicial que és una mica empinada.

En aquest paratge, es pot practicar a més la escalada, rutes de submarinisme, així com observació d'aus. També trobem en ella les cales Gasparet i Collao o Racó del Corb, accessibles únicament per mar.

Mapa Serra de Toix