Descàrrega el fullet amb totes les vies
LOCALITZACIÓ I ACCESSOS
BASE
Podrem accedir per la N-332 o per l'AP-7. Si accedim per l'autopista haurem de prendre la sortida nº 64 Altea / Calp per continuar per la N-332 direcció Calp / València. Travessarem els característics túnels que foraden les parets de el Barranc del Mascarat i continuarem uns 600 metres en direcció a Calp, fins a trobar a la nostra dreta l'entrada a la urbanització Maryvilla, on podrem deixar el nostre vehicle.tra derecha la entrada a la urbanización Maryvilla, donde podremos dejar nuestro vehículo.
POSICIÓ 38°38’22”N - 0° 0’49”E
APROXIMACIÓ
Caminar uns 600 metres pel marge de la carretera fins arribar als túnels. Per accedir a el fons de l'barranc haurem de realitzar un ràpel de 50 metres des de la barana de pont.
DESCENS
Per baixar des de la Agulla Superior seguirem la vira herbosa en direcció sud, senyalitzada amb alguna fita de pedra. Després d'una curta travessia amb passos de tercer grau, seguirem descendint lleugerament fins a arribar a la via de tren, al costat de la carretera. Continuarem direcció Calp a través dels túnels, fins trobar-nos amb la urbanització Maryvilla. 25 minuts..
Des del final de l'Agulla Inferior continuarem crestejant cap a les restes d'una torre. Des d'aquí, un camí amb diversos passamans ens dipositarà a la urbanització Maryvilla. 10 minuts.
L'ENTORN
L'entorn Una bona alternativa a l'escalada és el senderisme. La pujada a la serra de Bèrnia des d'Altea la Vella suposa una magnífica excursió en la qual podrem visitar un fort del segle XVI i gaudir de magnífiques vistes del Penyal d'Ifac i de la badia d'Altea. D'altra banda, Altea és exemple d'assentament d'artesans i artistes. En el seu barri antic, de carrerons blancs i empedrats, podrem gaudir d'un ambient tranquil i romàntic. Al costat de la gran plaça de l'església parroquial trobarem exquisits restaurants i bones botigues d'artesania i tallers d'art.
A Altea es troben diversos paratges naturals com la platja de l'Olla, Cap Negret, La Roda i Cap Blanch. Entre les cales més importants es troben La Barreta, La Solsida i La Galera. També podrem gaudir de la variada oferta d'esports nàutics que ofereixen els seus dos ports esportius. Altea compta amb el museu “Navarro Ramón” situat a la Casa de Cultura i el Museu Ètnic de la Música.
Un plat típic d'aquest bell enclavament, compartit amb altres localitats alacantines són les farinetes de morralla, caldo cremós a base de morralla. D'altra banda destacarem l'ensalada garrofeta (fresa seca de bonic) i l'ensalada de faves i salaó. Quant als arrossos, esmentarem com a especialitat alteana l'arròs amb seba i bull (amb ceba i bull sec de tonyina) i el saborosíssim arròs amb llamàntol.