Imatge

Calp acollirà el proper 2 de febrer la meta d'una de les etapes de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, així ho ha anunciat aquest matí al Saló de Plens la regidora d'Esports, Ana Sala, que ha estat acompanyada per Ángel Casero, Director de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, Joaquim Martí, Director Regional del Banc Sabadell, Jan Van Parijs, regidor de Turisme i Severo Rodríguez, President del Club Ciclista Calp.

L'etapa calpina consistirà en una contrarellotge de 30 quilòmetres des de Poble Nou de Benitatxell, que recorrerà la costa del sud de la Marina Alta i finalitzarà a la plaça Constitució. 175 corredors de 25 equips formaran part d'aquest esdeveniment esportiu que renova l'estreta relació de Calp amb l'esport del pedal.
La regidora d'esports ha destacat la tradició ciclista del municipi que l'any passat va ser meta de la Volta Ciclista a Espanya. Ana Sala ha mostrat la seua satisfacció "per acollir aquesta volta que es remunta a 1929 i que després d'alguna interrupció torna amb força i es converteix en una de les proves esportives més antigues de la Comunitat Valenciana".
L'edil de turisme, Jan Van Parijs, ha esmentat l'impacte del turisme de ciclisme especialment en temporada mitjana i la proliferació d'empreses turístiques que ofereixen paquets d'allotjament i ciclisme.
Joaquim Martí, Director Regional del Banc Sabadell, ha mostrat la seua satisfacció "per recolzar un esdeveniment il·lusionant que té tanta història i que representa valors amb els quals ens identifiquem. Volem ser un referent financer però també un referent social a la Comunitat Valenciana ".
Ángel Casero, Director de la Volta, ha agraït a l'Ajuntament l'aposta per aquesta prova i ha destacat que es preveu que més de 5 milions d'espectadors gaudisquen de la cursa per televisió. El president del Club Ciclista Calp també ha agraït que "es donen suport a proves com aquesta que són un al·licient per als corredors més joves".