Imatge

El gran atractiu del Parc Natural del Penyal d'Ifac, junt amb l'interessant contingut didàctic de l'exposició del seu Centre de Visitants, ho convertixen en un dels espais naturals protegits amb major afluència de la Comunitat Valenciana, rebent més de 130.000 persones a l'any.

A causa de la gran quantitat de visites que rep el Parc en determinades dates, com és el pont d'aquest mes de maig, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha establit una sèrie de mesures de regulació de l'accés al seu itinerari per a evitar aglomeracions. Les dites mesures s'aplicaran del 28 d'abril a l'1 de maig de 2018.

La capacitat de la senda permet que un màxim de 150 persones es trobe simultàniament en la mateixa, per a mantindre el nombre de visitants al voltant d'esta xifra el sistema de regulació permet el pas de 20 persones cada 15 minuts, amb la qual cosa es van compensant entrades i eixides.

Este control s'aplicarà només en els moments de major afluència, és a dir, quan la xifra de visitants en la senda supere el número de 150 persones. En cap cas estarà limitat l'accés a l'exposició, ni al recorregut pels "Miradors de Llevant".

Amb estes mesures, s'intenta compatibilitzar l'ús públic amb la conservació d'este espai natural, evitant al mateix temps la massificació, la incomoditat i el risc per a les persones.

L'itinerari podrà realitzar-se en horari diürn. Per a les instal•lacions (Centre d'Informació, Centre de Visitants i banys públiques) l'horari d'obertura serà:

  • De dilluns a divendres, de 8:30 a 14:30 h.
  • Caps de setmana i festius, de 9:00 a 14:00 h.

Les instal•lacions compten amb banys públiques, berenadors i fonts d'aigua potable (només en l'àrea recreativa). L'aparcament es troba disponible únicament per a visitants discapacitats.

Per a qualsevol dubte o aclariment, les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Centre d'Informació en els telèfons 96 583 75 96 i 679 19 59 12 (en horari d'oficina 9:00h a 14:00h ) o a través del correu electrònic:  ifac_cma@gva.es