Demà s'inicia el servei dels 17 controladors de platges destinats a Calp dins del Pla Estiu Segur. Aquest matí l'alcaldessa, Ana Sala i el regidor de platges, Matias Torres, han rebut als joves que participen el programa i les funcions del qual seran la de control de la distància de seguretat a les platges, control de l'ús de la màscara mentre siga exigida per la normativa vigent i també prestaran labors d'informació.
De moment els controladors desenvoluparen la seua activitat a les platges de la Fossa, Arenal-Bol i Cantal Roig, les tres platges es dividiran per sectors que s'assignaran a cada controlador. Els controladors realitzaran les seues funcions entre les 10 i les 19 hores durant tres mesos.

El Pla Estiu Segur suposa la contractació a través de Labora de persones menors de 30 anys, el programa es finança per la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament i compta amb fons europeus.
A més el pròxim 24 de juny s'incorporen 11 nous controladors contractats per l'Ajuntament que reforçaran el control de les platges per a garantir la imatge de destí vacacional segur. Amb la incorporació d'aquest equip s'amplien el control a la resta de platges i cales del municipi.
Aquest estiu de nou a les platges de l'Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig s'han instal·lat uns pals que marquen la distància de sis metres des de la riba de la mar cap a l'arena, aquesta zona serà exclusivament d'accés i eixida de la mar i per a passejar, no es podrà col·locar tovalloles ni ombrel·les. Amb això es pretén garantir la distància social a les platges.

Imatge
  • Arranca el servicio de los controladores de playas del plan Estiu Segur