Descàrrega el fullet amb totes les vies


LOCALITZACIÓ I ACCESSOS

BASE

Podrem accedir per la N-332 o per l'AP-7. Si accedim per l'autopista haurem de prendre la sortida nº 64 Altea / Calp per continuar per la N-332 direcció Calp / València. Travessarem els característics túnels que foraden les parets de el Barranc del Mascarat i continuarem uns 600 metres en direcció a Calp, fins a trobar a la nostra dreta l'entrada a la urbanització Maryvilla, on podrem deixar el nostre vehicle.tra derecha la entrada a la urbanización Maryvilla, donde podremos dejar nuestro vehículo.

POSICIÓ 38°38’22”N - 0° 0’49”E

APROXIMACIÓ

Caminar uns 600 metres pel marge de la carretera fins arribar als túnels. Per accedir a el fons de l'barranc haurem de realitzar un ràpel de 50 metres des de la barana de pont.

DESCENS

Per baixar des de la Agulla Superior seguirem la vira herbosa en direcció sud, senyalitzada amb alguna fita de pedra. Després d'una curta travessia amb passos de tercer grau, seguirem descendint lleugerament fins a arribar a la via de tren, al costat de la carretera. Continuarem direcció Calp a través dels túnels, fins trobar-nos amb la urbanització Maryvilla. 25 minuts..

Des del final de l'Agulla Inferior continuarem crestejant cap a les restes d'una torre. Des d'aquí, un camí amb diversos passamans ens dipositarà a la urbanització Maryvilla. 10 minuts.

L'ENTORN

L'entorn Una bona alternativa a l'escalada és el senderisme. La pujada a la serra de Bèrnia des d'Altea la Vella suposa una magnífica excursió en la qual podrem visitar un fort del segle XVI i gaudir de magnífiques vistes del Penyal d'Ifac i de la badia d'Altea. D'altra banda, Altea és exemple d'assentament d'artesans i artistes. En el seu barri antic, de carrerons blancs i empedrats, podrem gaudir d'un ambient tranquil i romàntic. Al costat de la gran plaça de l'església parroquial trobarem exquisits restaurants i bones botigues d'artesania i tallers d'art.

A Altea es troben diversos paratges naturals com la platja de l'Olla, Cap Negret, La Roda i Cap Blanch. Entre les cales més importants es troben La Barreta, La Solsida i La Galera. També podrem gaudir de la variada oferta d'esports nàutics que ofereixen els seus dos ports esportius. Altea compta amb el museu “Navarro Ramón” situat a la Casa de Cultura i el Museu Ètnic de la Música.

Un plat típic d'aquest bell enclavament, compartit amb altres localitats alacantines són les farinetes de morralla, caldo cremós a base de morralla. D'altra banda destacarem l'ensalada garrofeta (fresa seca de bonic) i l'ensalada de faves i salaó. Quant als arrossos, esmentarem com a especialitat alteana l'arròs amb seba i bull (amb ceba i bull sec de tonyina) i el saborosíssim arròs amb llamàntol.

 


RUTES

Agulla Superior

Ruta 01 - Las Tetas de mi Novia

140 m, 6b+

Bona ruta que comença per les plaques grises situades a l'esquerra d'un pilar i que ascendeix a la recerca del característic diedre taronja somital. L'equipament, vell, exigeix fer bon ús del material flotant. L'últim llarg ofereix una escalada elegant sobre un marcat diedre totalment “net”.

Posteriorment es va equipar amb parabolt una variant d'eixida a la dreta del característic diedre, amb dificultats de 5+.


Ruta 02 - Espermancio

150 m, 6a

Bonica ruta de característiques similars a l'anterior quant a l'ambient i la roca, però de grau més assequible. Els dos primers llargs estan equipats amb parabolts, així com totes les reunions. L'habitació llarga del recorregut original discorre per una xicoteta fissura uns metres a la dreta del característic diedre de les mamelles de la meua núvia.


Ruta 03 - Llobet Bertomeu

250 m, 5+

Una clàssica. Va ser la primera ruta oberta en aquesta agulla. El seu traçat evident i el grau assequible la fan una de les més repetides de la zona. Escalada elegant amb bon ambient.


Ruta 04 - Pajarón

250 m, 6a

Una de les millors rutes d'aquesta agulla i possiblement la més repetida. Ambient molt vertical sobre roca de qualitat. Una inscripció amb la data d'obertura ens indica el començament.


Ruta 05 - El Sueño Eterno

250 m, 6a/A1

Recorregut bastant desconegut que compta amb poquíssimes repeticions. La roca en general és bona i gaudeix d'un traçat evident i amb bon ambient.


Ruta 06 - Sylphara

225 m, 6a/A2

Interessant ruta caracteritzada per superar el magnífic diedre taronja del centre de la paret. Aquest llarg, tradicionalment escalada en artificial (A2), pot superar-se en lliure amb dificultats de 7a.


Ruta 07 - El Vuelo del Águila

260 m, 6a+

Ruta de qualitat que recorre el característic espolón. El 4t llarg ofereix una alternativa per l'esquerra del esperó de 6b. Reunions reequipades recentment amb un o dues parabolts. Roca de qualitat en general. Recomanable.

Agulla Inferior

Ruta 08 - Boulder Terminal

220 m, 6a+

Recorregut evident que combina fissures i diedres, amb un dels millors llargs d'autoprotecció de la zona. La ruta s'inicia en un repeu situat 15 metres per davall del pont, per la qual cosa haurem de realitzar un xicotet ràpel des de la barana oest d'aquest. Molt recomanable. Sense ressenyar.


Ruta 09 - G.E.D.E.

200 m, 6b

La primera ruta oberta en l'Agulla inferior. Recorregut molt interessant sobre roca de qualitat. El 4t llarg, sense ressenyar, pot superar-se en A0 amb ajuda d'algun encastador. Molt recomanable.


Ruta 10 - Getto Blaster

250 m, 6c+/A2

Ruta moderna que ataca la paret des del fons del barranc, combinat seccions totalment equipades amb parabolts, amb altres desequipades. L'escalada es realitza principalment en lliure a excepció del primer llarg, on haurem de col·locar algunes peces en artificial. Molt interessant.


Ruta 11 - Botella-Montesinos

180 m, 6a

Via interessant que recorre evidents fissures i diedres. Roca de qualitat en general. Recomanable.


Ruta 12 - Aurora

135 m, 6a+

Aquesta va ser la primera ruta que va escalar l'agulla inferior des de la seua base. El recorregut discorre per plaques de bona roca, equipades amb claus antics. La via ens deposita en la R3 de Botella-Montesinos. Recomanable.