L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) encarregada del programa de Banderes Blaves ha reconegut aquest any de manera especial a aquelles platges dels municipis d'Espanya que han tingut Bandera Blava sense interrupcions des de l'inici d'aquest programa en 1987.

A Espanya hi ha 8.131 municipis, prop de 400 han participat en alguna ocasió en el programa Bandera Blava, uns 250 municipis aconsegueixen aquest guardó cada any i únicament són 8 els municipis que porten 36 anys consecutius amb Bandera Blava en una de les seues platges. Una d'aquestes huit platges és la platja de La Fossa de Calp.

Durant els últims 36 anys la platja de la Fossa ha complit amb els criteris de qualitat de l'aigua, legalitat, informació, educació i gestió ambientals, accessibilitat i seguretat que exigeix la certificació de bandera blava. Per això, en el passeig marítim de la platja de la Fossa aquest estiu llueix una bandera blava específica que acredita aquests 36 anys de guardó.

La Bandera Blava s'ha convertit en el símbol més recognoscible i reconegut pels milions d'usuaris de platges i ports, en quasi mig centenar de països, així com en un estàndard mundial de "ecocalidad turística", anterior i inspirador de les altres iniciatives de certificació de la qualitat de platges i ports.

Imatge