El Departament de Turisme seguint les accions del Pla Estratègic de Turisme Accessible ha editat un nou fullet accessible que ja està disponible en la pàgina web turística www.calpe.es. El fullet en PDF és el d'informació general, ideat per a l'ús de tots els turistes, però té la peculiaritat que s'ha dissenyat tenint en compte unes certes pautes que faciliten la comprensió a totes les persones. Amb això Calp pretén que la seua oferta turística siga més competitiva i inclusiva.

L'ús de tipografies de traç recte, de grans caràcters o la utilització de diferent color per a identificar el text en diferent idioma, són algunes de les mesures d'accessibilitat que s'inclouen. A més, aquest document s'ha programat perquè les persones cegues puguen navegar de manera autònoma a través dels lectors de pantalla que tenen els dispositius mòbils.

D'altra banda, s'ha realitzat una versió del mateix fullet en lectura fàcil per a facilitar l'accés a la informació a persones amb discapacitat intel·lectual. Així mateix, s'ha realitzat un nou mapa turístic seguint les pautes de disseny universal.

Aquestes accions se sumen a altres desenvolupades com la Guia En línia de Turisme Accessible de Calp, un recurs molt útil en el qual les persones amb discapacitat poden triar allotjament, restaurants o activitats, amb detallada informació d'accessibilitat per a organitzar la seua escapada o vacances a Calp.

Enllaç als follets turístics accessibles:

https://www.calpe.es/es/descubre-calpe/folletos-turisticos-accesibles

 

 

Imatge