L'Ajuntament de Calp té previst cobrir 11 llocs de controladors a les platges amb la finalitat de vetlar pel compliment de la normativa d'aforaments i mesures de seguretat enfront de la COVID-19 aquest estiu.

 

Per a això, el consistori calpí ha realitzat una contractació d'emergència amb l'objectiu que aquests controladors comencen a prestar el seu servei el 24 de juny. La seua labor es veurà complementada amb els 25 controladors que la Generalitat destinarà a Calp per a aquesta temporada turística.

 

Com ja van fer l'any passat, aquests treballadors s'encarregaran de controlar l'aforament tant de les platges i cales de la localitat així com el compliment de les mesures de distància social i d'un altre tipus que s'establisquen enfront de la COVID-19. Dels 11 llocs que l'Ajuntament cobrirà aquest estiu, un d'ells actuarà com a supervisor de la resta i la jornada laboral de tots ells serà de huit hores.

 

Des de l'Ajuntament es considera imprescindible la cobertura d'aquests 11 llocs així com els 25 aportats per la Generalitat amb la finalitat de poder assegurar una major eficàcia en aquestes labors de control. El Consistori invertirà 120.000 euros per a la contractació dels 11 llocs mentre la contractació dels 25 controladors de la Generalitat serà costejada entre les dues administracions.

 

D'altra banda, a l'espera de conéixer les mesures concretes que s'aplicaran a les platges aquest estiu davant la COVID-19, l'Ajuntament ja ha anunciat que tornarà a instal·lar uns pals amb la finalitat de deixar lliure una franja de sis metres des de la vora, la qual estarà reservada únicament al passeig i a l'accés al bany.

Imatge