La llotja situada al port pesquer és l’edifici on es celebra la subhasta del peix . Una visita que no pots perdre’t, on podràs contemplar en primera persona com es fa la venda al majorista del peix fresc capturat cada dia per la flota de Calp. Una activitat considerada el principal example de les tradicions marineres de la Vila.

Llotja

Antigament, al no tenir port ni llotja, la subhasta es feia en la platja de Llevant o La Fossa, que era el primer atracador de Calp. Més tard es va començar a fer al moll del port pesquer, als peus del Penyal d’Ifac. Temps enrere els treballadors la dirigien en veu alta. El peix es classificava  per espècies, es pesava per arrobes (1 arroba són 13kg) i es guardava en cistelles amb gel i palma per conservar-lo fresc mentre es transportava a altres poblacions properes. El 1979, es va construir la primera llotja, que va estar en funcionament fins 1991, any en el que es va fer l' actual amb la finalitat de millorar les instal.lacions i espais.

Subhasta

 La subhasta es fa de dilluns a divendres al voltant de les 17h, i es pot allargar unes dues hores. Voràs 
com les embarcacions entren de manera ordenada segons l'ordre d’entrada assignat de manera rotativa per la Cofradía per a les quatre primeres embarcacions que tenen la obligació de tindre el gènere descarregat abans de l’inici de la subhasta, mentre poc a poc arriba la flota.

Des de la passarel.la - mirador de l’interior de la llotja podràs veure com una vegada descarregat el gènere en caixes, es col.loca en cintes transportadores que passen per davant dels comerciants, mentre a les pantalles electròniques apareix informació sobre cada grup amb el nom de l' embarcació de procedència, el torn de la subhasta, pes i preu d’eixida que de forma automàtica anirà baixant fins aturar-se quan el comprador o “arriero” interessat done la senyal prement el seu comandament.

Passarel·la

La Cofradía  establix un preu mínim fins al qual, si no hi ha comprador, el gènere passa a la seua propietat. Una vegada el peix és adjudicat es cobrix amb gel i es prepara per al transport.