Descàrrega el fullet amb totes les vies


LOCALITZACIÓ I ACCESSOS

BASE

Podrem accedir a la zona per la N-332 o per l'AP-7, prenent l'eixida nº64 Altea/Calp, per a continuar per la N-332 direcció Calp/València. Uns 500 metres abans de travessar els túnels del Barranc del Mascarat, haurem de desviar-nos a la dreta pel camí que dona accés a la Urbanització Mascarat. Des d'ací les parets són visibles i podrem deixar el cotxe en qualsevol dels carrers que domina la cala del Racó del Corb.

POSICIÓ 38º38'3 "N 0°'35.5"E

APROXIMACIÓ

La urbanització d'aquesta zona ha eliminat els accessos naturals de la Cala el Racó del Corb, per la qual cosa haurem d'envoltar els bungalows per la part superior i accedir al vessant que descendeix fins a la mar.

DESCENS

La major part de les rutes acaben en una vira herbosa, uns 50 metres per davall del final de la paret. Una vegada en la vira caminarem cap a l'esquerra, ascendint fins a trobar la reunió de la via Illa encantada, per la qual cosa realitzarem dues rape'ls de 40 m.

Si finalitzem la nostra escalada en la part superior de la paret, haurem d'ascendir pels vessants de la serra de Toix per a envoltar la cala pel nord. Molt evident.

L'ENTORN

Calp és ric en paratges naturals. Amb el Penó d'Ifach al nord, la badia es tanca pel sud amb el Morro de Toix en tant que a l'interior del terme les altures de la Cometa, Oltà, Mascarat i el Collao s'alternen amb camps de cultiu configurant un bell paisatge. El litoral combina els penya-segats d'Ifac, Toix i la Mançanera, amb les cales del Racó, Urques, Mallorquí, Calalga i Bassetes, i amb les platges de la Fossa, Arenal-Bol, Cantal Roig i Port Blanc.

A Calp es pot gaudir de diferents monuments. En el barri antic, al costat del barri morisc del Raval, s'alça el conjunt format pel Torreó de la Peça, les Muralles i l'Església Antiga, únic exemplar d'estil gòtic mudèjar a la Comunitat Valenciana. Les ermites de San Salvador i la de la Cometa, totes dues del segle XVII; i a la mateixa època pertanyen també la Casa del Cocó i la Casa Nova, així com el Pou Salat. Del segle XIX es pot contemplar la Torre del Molí del Morelló. El Llavador de la Font, situat prop del nucli urbà, era un antic safareig amb la seua font. Per tot el terme calpí es poden trobar riuraus i cases típiques. Es poden visitar els museus del Fester, del Col·leccionisme, l'Arqueològic i el Museu Casa de la Senyoreta.


RUTES

Ruta 01. Isla Encantada

85 m, 6b+

Ruta esportiva que travessa les plaques fosques situades sobre la platja. Dificultat sostinguda sobre roca de qualitat. Ideal per a ser combinada amb alguna altra ruta de la zona.


Ruta 02. El Dorado

80 m, 6a+

Aquesta va ser la ruta que va estrenar la zona i possiblement la més repetida. L'ambient marí ha deteriorat l'equipament original, per la qual cosa va ser reequipada parcialment amb parabolt. Molt recomanable.


Ruta 03. Amor Tirano

110 m, 6b


Ruta 04. Luces Nocturnas

155 m, 6b+

El seu estètic traçat ha fet d'aquesta ruta una de les més fotografiades de la Costa Blanca. Després de la seua obertura, la travessia va quedar equipada amb cordes fixes, actualment molt deteriorades.

El tercer i l'habitació llarga ofereixen una escalada molt estètica amb el blau de la mar com a teló de fons.


Ruta 05. Missing Link

120 m, 6b+

Aquesta ruta proposa una sèrie de variants a la seua predecessora Llums nocturnes, afrontant la travessia sense l'ajuda de les cordes fixes, descendint des de la R1 i escalant horitzontalment a pocs metres de l'aigua. Aquesta travessia està desequipada i comporta passos tècnics de 6b+ de difícil protecció. Així mateix, la ruta escala en un només deixe anar el característic tall del esperó, per la seua part més aèria i desplomada. Molt recomanable.