Calp organitza una jornada per a posicionar-se com a destí de turisme esportiu

La Seu Universitària Casa Nova ha acollit hui la presentació de l'esdeveniment “Sport Tourism Focus Calpe 2021”, una trobada que se celebrarà tant presencialment com per streaming i que debatrà les possibilitats del turisme esportiu com a dinamitzador de l'economia després de la pandèmia. La jornada està organitzada pel Departament de Turisme de l'Ajuntament de Calp, la Seu Universitària Casa Nova de Calp, la Universitat d'Alacant, l'Associació de Turisme Esportiu Costa Blanca i el Patronat Provincial de Turisme

L'esdeveniment se celebrarà el 7 de maig i comptarà amb quatre ponències i dues taules redones. Així els assistents podran escoltar a *Fabián Quesada, director de l'Associació de l'Esport Espanyol amb la ponència “El turisme esportiu com a element dinamitzador del territori”, a Jacobo Suárez de Goodlife Consultors amb “Elaboració d'un Pla Estratègic per al posicionament d'un destí referent en turisme esportiu”, a Antonio Bolaños Ex CEO de Volvo Ocean Race i professor en IMEP amb “Els ODS en el turisme esportiu” i a Matias Ximelis director comercial i confundador de Cycling Friendly amb “Noves tendències innovadores en cicloturisme”.

A més se celebraren dues taules redones amb els títols “Calp destine turístic esportiu” i “El mercat dels esdeveniments de cicloturisme i el seu impacte econòmic” que comptaran amb diversos participants locals i provincials. A més la jornada finalitzarà amb la presentació del curs “Creació i gestió d'empreses de turisme esportiu”.

En la presentació de hui el regidor de turisme, Paco Avargues, ha assenyalat que “aquesta jornada servirà per a posicionar Calp com a destí segur de turisme esportiu, una cosa clau per a reactivar l'economia després de la pandèmia”.

Per la seua part el professor de la UA, José Antonio Pérez Turpin, ha destacat el potencial de Calp per les seues infraestructures esportives, geografia i climatologia com a destí esportiu “A Calp es poden practicar 27 modalitats esportives olímpiques, és un privilegi i un model de destí esportiu”.

El president de l'Associació de Turisme Esportiu a Alacant , Francisco Fresno, ha apuntat que “la indústria de l'esport i el turisme seran claus en la reactivació econòmica i és un orgull presentar aquest esdeveniment que aspira atindre continuïtat en el temps”.

La Vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, Vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, ha assenyalat en la seua intervenció que “Calp compta amb un extraordinari potencial per a la indústria de l'oci i el turisme, els experts assenyalen que els destins que tradicionalment han basat la seua oferta en el “sol i platja” han de reconvertir-se per a oferir altres valors, i Calp està en aqueixa línia de convertir-se en un destí segur i ser un important centre del sud d'Europa capaç de liderar esdeveniments de turisme esportiu”.

Finalment l'alcaldessa, Ana Sala, ha donat les gràcies a totes les entitats i persones involucrades en l'organització d'aquest esdeveniment i ha afegit que “parlar de turisme esportiu és parlar de Calp, ací tots els anys venen equips per a realitzar les seues pretemporades, reunim les condicions geogràfiques i climatològiques ideals per a la practica de nombroses modalitats esportives”.