La Generalitat Valenciana ha resolt atorgar el reconeixement de municipi turístic de la Comunitat Valenciana a Calp, d'acord amb el nou marc legal fixat per la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Generalitat aprovada en 2018 i que endureix els criteris perquè una localitat obtinga aquesta distinció. El reconeixement, que es va publicar oficialment en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el passat 30 de desembre, permetrà que la ciutat del Penyal, puga accedir a diferents vies de finançament a més d'acreditar el seu compromís per un turisme de qualitat, sostenible i inclusiu.

D'aquesta manera Calp es converteix en el huité municipi que rep aquest reconeixement en la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello i Peníscola.

Segons la nova normativa, Calp ha hagut d'acreditar que compleix requisits com el de població turística, nombre de places d'allotjament turístic i de segona residència, recursos i importància del sector en l'economia local, a més criteris com la sostenibilitat del model turístic, la transformació digital, la innovació o la qualitat, entre altres. En aquest sentit, Calp, entre altres accions, ha posat en marxa un sistema de qualitat com el SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions), compta amb un pla director de Turisme Intel·ligent i és membre de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

L'Ajuntament va acordar en el ple de març de 2021 sol·licitar a la Generalitat la seua renovació com a municipi turístic en entendre que complia amb tots aquests nous requisits i la Generalitat ha resolt ara favorablement a aquesta petició.

D'aquesta manera, Calp, com la resta dels municipis amb aquesta distinció, tindrà finançament especial per a compensar l'esforç econòmic que suposa atendre la població turística que rep. En concret, tindrà atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d'infraestructures o activitats de promoció turística, així com vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

“Aquest distintiu ens permetrà accedir a més fons i per tant, a continuar millorant la qualitat dels serveis que oferim com a municipi turístic, a més de suposar un reconeixement a l'excel·lència dels serveis turístics de Calp i a la nostra aposta per un turisme de qualitat, intel·ligent, sostenible i inclusiu”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala.

Imatge