Calp reobri dilluns les seues platges amb diverses mesures de seguretat

Calp està preparat per a obrir les seues platges dilluns que ve si tal com està previst la província passa a la Fase 2. Fins ara els ciutadans podien accedir a la platja per a passejar però no es permetia el bany, ni tombar-se o jugar en l'arena.

Des del Departament de Platges s'ha treballat intensament en les últimes setmanes per a poder reobrir les platges de manera segura i complir la Guia de Platges Segures de la Generalitat Valenciana. El Departament de Platges distingeix entre una primera etapa que s'iniciarà amb tota probabilitat el dilluns i una segona etapa que s'iniciarà l'1 de juliol en la qual ja hi haurà mobilitat entre províncies i començaran a arribar turistes.

A partir de l'1 de juny s'apel·la sobretot a la distància social obligatòria de dos metres entre persones, per això es tanquen al públic la cales de Morelló i Calalga ja que a causa de les seues reduïdes dimensions és difícil mantindre la distància social.

A més a les platges d'Arenal, La Fossa i Cantal Roig s'han instal·lat uns pals que marquen la distància de sis metres des de la riba de la mar cap a l'arena, en aquesta zona únicament es podrà passejar, no es podrà col·locar tovalloles ni es permetrà el joc. A més es recomana caminar sempre per la dreta.


 

Els llavapeus de les platges de moment no estaran operatius per qüestions de desinfecció encara que s'espera que al juliol puga habilitar-se un procediment de desinfecció que permeta el seu ús. Podran utilitzar-se tots els accessos a les platges i el serveis de socorrisme i salvament s'iniciarà el 6 de juny. Enguany no hi haurà patins ni un altre tipus de jocs a les platges i les ombrel·les fixes del concessionari del servei seran gratuïtes.


 

Quant a la segona etapa, a partir de juliol, el Departament de Platges ha contractat una aplicació que informarà del grau d'ocupació de les platges, a això se suma a la contractació de 23 “controladors”, persones que vigilaran el compliment de les limitacions d'aforament i la distància social.


 

L'aplicació permetrà als “controladors”, quan les platges s'acosten al 80% d'aforament, redirigir als usuaris cap a altres zones de platja menys ocupades. A més els usuaris podran, consultant l'aplicació, conéixer per endavant el grau d'ocupació de cada platja i triar la que consideren més convenient.


 

L'Ajuntament ha instal·lat cartells en els accessos a les platges en els quals informa de les normes d'ús de les platges.