Aquesta setmana s'han presentat en FITUR la nova campanya de promoció turística de Calp on els calpins i calpines són protagonistes al protagonitzen els vídeos promocionals.

Aquesta campanya compta amb 4 vídeos de 30 segons de duració cadascun i un altre vídeo més llarg que servirà per a promocionar els quatre eixos de l'estratègia que en matèria de turisme està impulsat l'Ajuntament i que té com a objectiu convertir a Calp en una destinació turística els 365 dies de l'any.

Per a facilitar aqueixa desestacionalització es posarà l'accent en 4 àrees: la naturalesa, la gastronomia, la cultura i l'esport. Cadascun dels vídeos se centra en una d'aqueixes àrees i s'han editat tant en anglés, com a francés i alemany, ja que es projectaran en les fires del sector turístic a les quals té previst que acudisca el departament de turisme de Calp.

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, va declarar durant la presentació en l'estand de Costa Blanca que “el nostre objectiu és mostrar que a més de les seues excel·lents platges Calp té molt a oferir en gastronomia, cultura, esport i naturalesa”. Va afegir a més que “agraeix a totes les empreses i ciutadans calpins que fan possible l'èxit del turisme a Calp”.

El President de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha assistit a la presentació de Calp en FITUR i ha assenyalat que “Calp té una cosa única que li ha donat la naturalesa i que no tenen altres municipis, el Penó d'Ifach”.

A més de la presentació dels vídeos promocionals el personal del departament de turisme juntament amb el Regidor de l'àrea, Paco Avargues, i la mateixa Ana Sala han mantingut diverses reunions amb la finalitat de concretar acords i aliances per a potenciar el turisme a Calp.

Entre aqueixes reunions destaca la mantinguda amb Cycling Friendly amb els qui es farà un catàleg personalitzat de 10 rutes ciclistes. La importància de l'esport i del ciclisme en particular és tan rellevant que tindrà un espai propi en la nova web municipal de turisme en la qual s'està treballant. Així mateix, Cycling Friendly, empresa destacada en el món del turisme tindrà un espai en la seua pròpia web per a promocionar Calp.

Una altra de les reunions mantinguda va ser amb Trovalia una plataforma d'especialitzada en reserves.

Aprofitant la presència en FITUR es va realitzar una visita a l'estand del Port de Santa María i es va mantindre una reunió amb l'alcalde de la localitat amb la finalitat de posar en marxa accions conjuntes dins del marc d'agermanament de totes dues localitats.

Un altre de les trobades va ser amb el touroperador islandés VITA ja que hi ha interés a captar turisme d'aquest país feia Calp. A pesar que Islàndia és un país xicotet la seua població té un alt poder adquisitiu al que cal unir les bones connexions aèries des d'Alacant amb vols directes a Reikiavik pel que resulta un objectiu molt interessant.

Una vegada conclosa la presentació de la nova campanya de promoció turística ha començat una altra ronda de reunions com amb el touroperador Jet2holidays amb el qual s'ha signat un contracte per a desenvolupar una campanya de màrqueting en el mercat britànic.

A continuació es va mantindre una trobada amb Qualitas Vitae que està especialitzada en viatges per a persones amb mobilitat reduïda i altres discapacitats. L'acord és desenvolupar una ruta turística adaptada per a aquestes persones sobretot per l'el Barri antic on més dificultats troba aquest col·lectiu.

En les últimes campanyes turístiques s'ha experimentat un cert descens del mercat alemany per l'es ha mantingut una trobada amb el touroperador alemany Sidetours amb l'objectiu de reactivar aquest mercat.

FITUR obrirà les seues portes fins al diumenge 26 gener. Aquests dos primers dies han estat dedicats als professionals del sector i el cap de setmana estarà obert per al públic en general.

Imatge