Calp es prepara per a viure a partir d'aquest dimecres 2 d'octubre l'Oktoberfest, una de les seues festes més característiques i que any rere any acull a milers de visitants que s'acosten a gaudir de la cervesa bavaresa, de les seues especialitats gastronòmiques i de l'autèntic esperit festiu alemany.

Organitzada pel Club Creative Calp, enguany arriba ja a la seua 32a edició i per primera vegada prescindirà de la Paulaner per a oferir tres cerveses, molt populars a Baviera. Es tracta de la cervesa rossa Erdinger Stiftungsbräu, l'Erdinger Blat i la cervesa negra “Korbinian” procedent de Weihenstephan, la fàbrica de cervesa més antiga del món. D'aquesta manera es pretén donar a conéixer entre els visitants aquestes cerveses arribades expressament des de Baviera tenint en compte que la Paulaner és ja molt coneguda entre els espanyols.

La festa comptarà amb diversos esdeveniments destacats. Així, el 7 d'octubre tindrà lloc una nit dedicada als tratges internacionals i el 10 d'octubre, el Happy-Beer-Day, en el qual la cervesa rossa Stiftungsbräu es vendrà a un preu reduït i el 13 d'octubre està previst que tot el menjar s'oferisca també a un preu més baix fins a fi d'existències.

D'altra banda, un dels grans atractius de l'Oktoberfest calpina i que la fa única a Espanya és la seua música, cançons autèntiques alemanyes en viu i en directe, interpretades pels Steinsberger, una orquestra molt coneguda al país germà, integrada per més de deu persones, que des de fa més de 20 anys venen expressament a Calp. Enguany actuaran tots els dies excepte el 10 i 13 d'octubre en el qual està prevista l'actuació del DJ One i d'altres músics. A més, els visitants podran disfrutar d'una gran varietat de salsitxes, el braó de porc o el seu famós pa en forma de llaç Bretzel, així com altres especialitats de la gastronomia alemanya.

L'Oktoberfest se celebrarà fins al 13 d'octubre, en el Parc de la Creativitat (darrere del Club de Tennis). Obrirà cada dia a partir de les 18 hores, excepte els dies 2 (que ho farà a partir de les 19h), el 6 (l'horari serà d'11 a 15h i de ) i el 13 d'octubre (de 10 a 18h).

Imatge