VIES CARA NORD

* NO escalar els mesos d'abril, maig i juny per nidificació

Descàrrega el fullet amb totes les vies1. Verde esmeralda

120 m, 6a+

Via interessant que comença per la característica cova situada uns metres abans d'aconseguir el túnel. Destaca el segon llarg, actualment equipat amb químics. En la resta de la ruta haurem de col·locar algunes peces d'autoprotecció.


2. Vampiro

120 m, 6c+

Itinerari molt tècnic que discorre en tot moment per plaques. L'escàs nombre de repeticions que rep en l'actualitat, permet que cresca molsa en la paret, dificultant encara més la progressió. La ruta està equipada a l'estil de l'època, amb spits i claus, bastant deteriorats hui dia.


3. Asignatura pendiente

120 m, 6b

De característiques similars a l'anterior però una mica més senzilla. Equipament antic.


4. Sinfonía de las gaviotas

160 m, 6b/A2

Itinerari per a cordades tot terreny, una cosa difícil de seguir en la seua part superior, on apareixen algunes variants.


5. Matas - Lozano

180 m, 6a/A1

Bonica ruta obra de la magnífica cordada murciana que li dona nom. El seu traçat lògic enllaça diedres i fissures de manera elegant. Destaquen per la seua bellesa el diedre del segon llarg i la vertical fissura del cinqué. Recomanable.


6. Roxy

180 m, 6b

Possiblement la més bella i repetida de les rutes que solquen la cara nord. Aquest itinerari connecta els millors llargs de les rutes Matas-Lozano i Diedre Botella amb l'últim llarg de la Directa Murciana. Per a això es van obrir dues tirades amb dificultat entorn del 6b. El resultat va ser un itinerari bellíssim i original. La ruta ascendeix per diedres, plaques i fissures de bona roca. Indispensable.


7. Pany

240 m, 4+

La primera de les vies d'escalada obertes al Penó d'Ifach i la que menys dificulteu entranya. Aquesta ruta, molt herbosa al principi, va guanyant verticalitat i ambient, oferint llargs molt bells en els trams finals. Bastant repetida.


8. Piel de talco

240 m, 5+

Ruta interessant, una mica més complicada que la via Pany però que no supera en cap llarg el grau 5. El traçat en els trams finals és una cosa difusa.


9. Tropical gangster

240 m, 6b

Ruta interessant encara que poc mantinguda. Destaca el tercer llarg per la seua dificultat.


10. Pere Cabrera

250 m, 5+/A1

Posseeix un començament evident i molt atractiu. Per contra la resta de la via és molt herbosa i una mica descomposta.


11. Potencia peluquera

160 m, 6c+/A1

Magnífica ruta sobre roca de gran qualitat. Els passos més delicats es troben equipats amb parabolts, però haurem de fer bon ús del material flotant en la major part de la via. El descens es realitza en ràpel per la mateixa ruta. Molt recomanable.


12. Puñalada trapera

165 m, 6b+/A3

Ruta moderna amb llargs de gran bellesa, tant d'escalada artificial com en lliure. El seu traçat recorre en diagonal el contrafort oest del penyal. Al principi del segon llarg la via reserva un pas, bastant exposat, que actua com a "repel·lent" de moltes cordades. Molt bona ruta, reservada a cordades competents.


13. El hoy fugaz es tenue y es eterno, otro cielo no esperes ni otro infierno

220 m, 5a/A3+

Ruta moderna, espectacular i treballosa. El recorregut es cola per una zona aparentment inexpugnable, superant 3 sostres amb passos d'ungla, per a això haurem de fer vertaderes acrobàcies sobre els estreps. Reservada als amants de l'escalada artificial.


14. Viajero del viento

220 m, 6b/A3

Itinerari modern amb llargs d'escalada lliure i "artificial sense treva" segons els seus aperturistes. Ruta amb molt d'ambient que travessa els compactes murs del contrafort oest amb ajuda de rivets casolans. És recomanable evitar dies amb vent de llevant.


15. Same

250 m, 6b+

Recorregut evident que combina escalada sobre diedres i fissures. La ximenera de la secció superior s'ha convertit en un dels llargs més característics i representatius del Penyal d’Ifac. Imprescindible.