Podem arribar amb el nostre cotxe fins l’aparcament habilitat a pocs metres del centre de visitants i seguir a peu el sender que puja al cim.

El recorregut d'unes 2 hores i mitja de durada comprèn una sala de exposicions i el Centre de Interpretació, on podem vore un documental sobre l’ecosistema del Penyal d’Ifac.

El primer tram, que arriba fins el túnel d’uns 30m (construït en 1918 per a posar fi a les perilloses escalades), passa per un sender prou regular en el que trobarem dos miradors: el de Poniente i el d’el Botánico Cavanilles, amb vistes precioses de les platges i cales de ponent. Entre la lavanda i els pins que creixen de manera casi horitzontal per efecte del vent, travessarem les restes del poblat ibèric (s.IV a.C).

Per l’interior del túnel condicionat amb maromes de corda, per a evitar caure, arribem a la part del Llevant, on trobarem espart, romení, sabines i ginebró. Ací el sender es fa més estret i comença un tram més complicat degut a la pendent i al relleu que ens porta fins el cim i que val la pena recórrer per a viure la sensació de estar tocant el cel amb la mà i gaudir de les espectaculars panoràmiques del Mediterrani. Els dies més clars es pot visualitzar l’illa d’Eivissa.